Szombathelyi Neumann János Általános Iskola

Mónosné Döbör Cecília

 A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szereztem meg a tanító diplomámat drámapedagógia szakirányú képesítéssel 1996 júniusában. A főiskolát követően Olaszfán, majd Hosszúperesztegen töltöttem el emlékekkel gazdag éveket.
A Szombathelyi Neumann János Általános Iskola pedagógusa 2011 januárjától lettem, azóta családommal itt élek Szombathelyen.
Az iskolakezdés minden gyermek, szülő számára sok újdonságot hoz. Fontos számomra, hogy tanítványaimnak segítséget nyújtsak, megismertessem az iskolai élet rendjét, bevezessem őket a számok, betűk varázslatos világába.
Számos közösségépítő játékot, programot szervezek, hogy jól érezzék magukat, hisz a zavartalan, családias, nyugodt légkör feltétele a tanulásnak. A tananyagok rögzítését, gyakorlását játékosan, tevékenykedve, interaktív feladatokkal teszem színesebbé.
Hiszek abban, hogy a szülő-diák-tanító őszinte kapcsolata az alapja a munkámnak. A célunk közös, egymás segítségével nevelhetünk boldog, még több tudásra, ismeretre kíváncsi gyermeket.
Örülök, hogy tanítóként köztük, értük, velük dolgozhatok.