Szombathelyi Neumann János Általános Iskola

Lezárult a Tartásjavító projekt

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely oktatója - Szigethy Mónika vezette a Szombathelyi Neumann János Általános Iskolában lezajlott 12 hetes tartásjavító programot. Az elő – és utóméréseket az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely oktatója Dr. Nagyváradi Katalin, valamint egyetemi hallgatók –Jancsekity Judit, Szabó Krisztián és Tömböly Dániel– segítségével végezték.

A program célja a serdülő korú tanulók tartóizomzatának megerősítése, valamint a gerinc stabilitásának és mobilitásának fokozása volt.

A kutatócsoport a méréseket az "EFOP 3.6.1 Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések Sopronban és Szombathelyen” projekt keretében vásárolt gerincegér (spinal mouse) műszerrel végezte.

A program végén minden résztvevőt ajándékokkal jutalmaztak, míg a legszorgalmasabb és legtöbbet fejlődő tanulók a Decatlonban levásárolható ajándékutalványt kaptak. Ők név szerint: Doktor Réka, Feigl Dorina és Molnár Lúcia. Gratulálunk a szép eredményhez! (a képen)

Köszönjük a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola vezetésének és pedagógusainak, hogy lehetőséget biztosítottak a projekt megvalósítására. Köszönjük a szülők segítő szándékú hozzáállását és a gyerekek kitartó munkáját.

Köszönjük továbbá az ELTE PPK, az Intersport Szombathely, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság és a Recreation tudományos magazin támogatását.